bramus

We zien het bijna overal, een veilige / beveiligde website. Onder andere te herkennen aan het “Slotje” in de adresbalk van je browser en de groene kleur van de link die daar vaak bij hoort. 

Wat is dit nu eigenlijk?

Een website die over HTTPS, want daar staat het slotje voor, beschikbaar is zorgt ervoor dat de verbinding tussen de bezoeker van je website en de server (die wij dus leveren) beveiligd is. Oke dat klinkt leuk zul je wellicht denken, maar wat is dan beveiligd? 

Zoals gezegd wordt het verkeer tussen bezoeker en server versleuteld, dit houdt in feit in dat het gegevens die een bezoeker invult op je website niet als “platte” tekst over het internet gaan, maar encrypt worden en dus onleesbaar is voor derden. 

Stel je voor: je zit in een internet café op het gratis Wifi punt van het betreffende café en je bezoekt een site welke geen SSL gebruikt. Een hacker die ook op hetzelfde netwerk zit kan dan zien wat jij bijvoorbeeld invult in een contact formulier. Doordat deze gegevens via zijn systeem naar de server verstuurd worden, maar dus niet versleuteld is kan een derde persoon dit afluisteren en dus ook misbruiken. Denk daarbij ook aan webshops en internetbankieren. Daarom is het goed altijd te op te letten welke sites je bezoekt en of deze beveiligd zijn. 

Gaaf! Maar hoe zorg ik ervoor dat mijn site ook beveiligd is?!

Je eigen site beveiligen met SSL

Je kunt op verschillende manieren je website beveiligen, elke met zijn voor- en nadelen. Voor de simpele / eenvoudigere websites kan dit al met een gratis functie die wij standaard aanbieden aan al onze klanten. LetsEncrypt SSL! Je kunt zelf een SSL certificaat aanvragen via het DirectAdmin controlepaneel en deze activeren voor je website. Het aanvragen kost slechts enkele minuten en is heel eenvoudig!

Hiervoor log  je in op het Controlepaneel en ga je via de Advanced Features naar SSL Certificates. Vanuit daar kies je de middelste optie en dan voor Free & automatic certificate from LetsEncrypt. Je vinkt nu de domeinnamen aan die je graag wilt beveiligen. Standaard staat je domeinnaam.nl en www.domeinnaam.nl aangevinkt. Voeg hier ook mail.domeinnaam.nl aan toe zodat ook je mail over een geldigcertificaat beschikt. 

Vervolgens kies je voor Save en wacht je een tijdje. Het certificaat wordt nu in de achtergrond aangevraagd en geïnstalleerd voor je website. Zorg er daarnaast ook voor dat SSL ingeschakeld is binnen je website (vraag eventueel je website ontwikkelaar of via support@bramus.nl). 

Tip!
Zorg binnen de DomainSetup dat je een redirect maakt van de private_html naar de public_html, op deze manier is je site direct op SSL beschikbaar!