bramus

Een eigen website hebben is leuk, maar hoe zorg je nu dat deze ook veilig is, en vooral ook blijft?! Daar komt meer bij kijken als dat je denkt. Hieronder geven wij een aantal tips die een goede bijdrage leveren aan de veiligheid van jouw WordPress website.

Updaten!

Een van de meest voor de handliggende tips is het tijdig updaten van je WordPress installatie. Zorg er voor dat deze altijd up-to-date is om zo misbruik te voorkomen. Dit geld niet alleen voor WordPress zelf, maar ook voor Plugins en Thema’s. Controleer dus regelmatig of er nieuwe versies uitgebracht zijn. 

Tip! Zorg wel voor een goede backup, mocht er onverhoopt iets mis gaan dan kun je altijd terug naar een werkende situatie

Less is more…

Er zijn tegenwoordig erg veel plugins beschikbaar voor WordPress, de een nog leuker en uitgebreider dan de andere plugin. Vaak wordt toch even een nieuwe plugin erbij geinstalleerd om te testen of deze niet beter of makkelijker functioneert. Dit is meteen een risico! Zorg ervoor dat je zo min mogelijk plugins installeert, en alleen de echt nodige plugins dus laat staan. Verwijder overbodige plugins die je niet meer gebruikt.

Gebruikers en wachtwoorden

De gebruiker “admin” kennen we allemaal, dit is meteen ook een zwakheid. Doordat dit algemene account erg vaak gebruikt wordt proberen hackers ook dit account vaak te misbruiken.Zorg er dus voor dat je geen standaard login naam gebruikt zoals “Admin” of “Administrator”, maar kies iets wat uniek is. Daarnaast is het verstandig om sterke wachtwoorden te gebruiken, denk dan aan 12 karakters of meer, waarbij je gebruik maakt van HOOFDletters, kleineletters, speciale karakters en cijfers. Gebruik daarnaast ook verschillende wachtwoorden voor verschillende websites.

Hulp nodig?

Heeft u naar aanleiding van deze post hulp nodig of wilt u graag meer advies? Bekijk dan ook eens onze WordPress Onderhoud pagina. Wij komen graag, uiteraard vrijblijvend, met u in contact!

https://www.bramus.nl/webdesign/onderhoud/