bramus

Een probleem dat al een heel aantal jaren speelt is Spam, ongewenste e-mails die u liever kwijt dan rijk bent. Met een eigen website waarbij u ook een eigen e-mail adres heeft komt dit steeds meer voor.

 

Hoe komt men aan mijn e-mail adres?

Afhankelijk van de soort e-mails die u krijgt kan het zijn dat uw adres op uw website achterhaald wordt. Dagelijks worden miljoenen websites gescand op <naam>@<domein> en deze worden vervolgens opgeslagen in een lijst. Deze lijsten worden vervolgens gebruikt om ongewenste mails te versturen. Het gaat zelfs zo ver er gehandeld wordt in deze lijsten! Eenmaal op de lijst is het dus heel erg lastig om eraf te komen, sterker nog, de kans is juist veel groter dat uw e-mail adres van 1 lijst naar 10 lijsten gaat.

Een andere mogelijkheid is dat u zich misschien heeft ingeschreven voor een malafide nieuwsbrief, of via een mailing ergens heeft aangemeld met uw adres. Het kan vervolgens zijn dat deze lijsten ook weer uitgewisseld worden waardoor uw email adres dus inmiddels bij spammers bekend is geworden.

Daarnaast zien we regelmatig in het nieuws dat er een “Data-breach” is geweest. Hackers hebben een database weten te hacken waarin persoonlijke gegevens staan, waaronder email adressen.

 

Beperken van spam mails

Om deze ongewenste e-mails te beperken bieden wij standaard een spam optie aan bij al onze Hosting Accounts. Deze dient u echter wellicht wel nog te activeren!

 

Activeren SpamAssassin

Door middel van onderstaande stappen kunt u het standaard SpamFilter inschakelen.

  1. Login op het DirectAdmin controlepaneel met uw account
  2. Onder het kopje Email Management vindt u de optie SpamAssassin Setup 
  3. Vul vervolgens de gewenste instellingen in en sla deze op
  4. Gefeliciteerd, uw basic SpamFilter staat ingeschakeld!

 

Nog steeds last van spam?

Heeft u nog altijd last van spam dan kunt u het filter strakker instellen via bovenstaande instellingen. Voor de professionele gebruiker bieden wij ook een geavanceerd anti-spam filter aan. Dit filter is een Cloud oplossing, hiermee laten we al uw e-mail verkeer een extra tussenstop maken op dit filter waar het vervolgens uitgebreid gecontroleerd wordt. 

Gratis proefperiode?

Gratis uitproberen is mogelijk! Vraag een test periode van 30 dagen aan en wij helpen u snel op weg met het geavanceerde spamfilter!

Voor meer informatie kunt u kijken onze SpamFilter pagina

Hulp nodig?

Problemen bij het activeren? Stuur ons een Support Ticket via het KlantenPaneel!